Sigurna pobjeda rukometaša Čelika protiv Žepča

Rukometaši RK Čelika su na svom terenu, u drugom kolu proljetnog dijela prvenstva u Prvoj ligi F BiH, ostvarili zasluženu i ubjedljivu pobjedu, protiv solidne ekipe RK Žepča. Rezulat: RK Čelik – RK Žepče 43:29 (poluvrijeme 19:7). Igrano u Gradskoj arena HUSEJIN SMAJLOVIĆ Zenica. Gledalaca oko 300.

Sudije Mirza Memić I Alen Kadić.
Delegat: Tijana Martinović. Isključenja: obje ekipe po 8 minuta. Sedmerci: za RK Čelik 2 (2), a za RK Žepče 4 (2).
RK ČELIK: Hamid Mešan (5 odbrana za 15 minuta igre), Mevludin Čehajić (12 odbrana za 30 minuta igre, odbranIo 1 sedmerac), Muaz Kusić (10), Admir Hadrović (5 odbrana, za 15 minuta igre, odbranio 1 sedmerac), Danijel Jurić (4), Adnan Sumbuljevć (1), Mirsad Čelenka (2), Admir Bjelopoljak (1), Bakir Pirić (9), Malik Delić (7), Tarik Kubat (2), Mario Filipović (1), Faris Rujanac (1), Velid Čelenka (4), Mensur Hodžić, Ajdin Starčević (1). Trener: Ljubomir Miki Filipović.
Kenan Merdanović
Prije početka utakmice održana je mala svečanost. Dugogodišnji član RK Čelika, kao igrač i kao član Uprave kluba, Kenan Merdanovć, koji pet godina živi i radi u Sloveniji, je kapitenu Čelika Mevludinu Čehajiću uručio pet rukometnih oficijelnih lopti. Naime, Upravni odbor Čelika je Merdanovića imenovao za ,,ambasadora RK Čelika u Sloveniji’’, gdje obavlja dosta za RK Čelik.
Trener Filipović
Inače, glavna odlika ove utakmice je odlična igra RK Čelika, gde su priliku da igraju imali bukvalno svih 16 igrača Čelika. Na utakmici je postignuto ,,košarkaških’’ 72 gola. Ravnopravno su šanse dobili od najmlađeg prvotimca Menura Hadžića, do najstarijeg Ajdina Starčevića. Igralo se brzo u napadu, a snažno i čvrsto u odbrani. Zaslužena pobjeda Čelika.
Nakon utakmice trener Čelika Ljubomir Filipović je za naš portal izjavio:
​,,Odigrali smo dobru utakmicu protiv solidne ekipe RK Žepča. Dobro smo igrali i u odbrani i u napadu. Zadovoljan sam, mada to može još mnogo bolje. Čestitam mojoj ekipi na zasluženoj
pobjedi, a ekipi RK Žepča na korektnoj igri i borbenosti. Nastavljamo borbu! Idemo dalje! Naša forma je u uzlaznoj liniji!’’ – kratko je utakmicu prokomentarisao trener Čelika Filipović.
Kusić i Pirić
Nakon prošlonedjeljne pauze, koju je imao zbog povrede (RK Čelika je u Tešnju pobijedio RK Bosnu, a mladi Muaz Kusić nije ni putovao), u ovoj utakmici je ljevoruki bek Muaz Kusić zasijao punim sjajom i postigao čak 10 golova. Samo gol manje je dao lijevi bek Bakir Pirić (9). Odmah iza njih, golgeterski, je mladi desnokrilni napadač Čelika Malik Delić (dao je 7 golova). Prosjek godina ove udarne trojke Čelika je manji 20 godina! Kompletna odbrana Čelika na čelu sa Danijelom Jurićem i Farisom Rujancem je odlično funkcionisala. Jurić je, uz to, kao I Velid Čelenka, postigao i 4 gola.
Prvi golman i kapiten RK Čelika Mevludin Čehajičćje za svega 30 minuta igre u prvom poluvremenu bio ,,na svom niovu’’ i imao čak 12 odbrana. U drugom poluvremenu po 5 odbrana imali su golmani koji su ga zamijenili – Hamid Mešan i Admir Hadrović, koji su branili po 15 minuta.
Sve u svemu bilo je to odlično, vrlo zanimljivo, brzo, dinamično i bobeno izdanje RK Čelika, čija forma je u stalnom usponu. Publika, koja se vraća u Gradsku arenu Zenica, je čestim aplauzima nagrađivala dobre poteze i požrtvovanost rukometaša Čelika, koji ne posustaje u borbi za naslov prvaka Prve lige FBH. Borbenost ove Čelikove ekipe postaje sve više znak raspoznavanja ovog tima. Pohvale zaslužuju svih 16 igrača ovog tima!
Sljedećeg vikenda RK Čelik gostuje u Cazinu, protiv RK Krajine.