Gradonačelnik Kasumović razgovarao sa predsjednikom Saveza logoraša ZDK

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa Nihmetom Turčinovićem, predsjednikom Saveza logoraša Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Ovom prilikom gradonačelnik Kasumović upoznao se sa aktivnostima ovog udruženja, ali i sa naporima predsjednika Turčinovića da se procesuiraju odgovorni za ubistva Bošnjaka na području Žepča.

Gradonačelnik Kasumović pružio je punu podršku Savezu logoraša ZDK, kazavši kako im Gradska uprava Zenica sa njim na čelu maksimalno stoje na raspolaganju.

“Morate se boriti, vidjeli ste da sam i ja takav čovjek. Samo nesebičan rad i iskrena borba donose rezultat. Cijenim sve ono što radite, pogotovo trud da se procesuiraju odgovorni za strašne zločine. Grad Zenica sa mnom na čelu podržavati će vaš rad, kako smo to činili i u proteklom periodu”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Na kraju, Turčinović se zahvalio gradonačelniku Kasumoviću koji je, inače, jedini pomogao u proteklom periodu Savez logoraša ZDK, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.