Brojni kvarovi na elektro-mreži zbog snijega u BiH

Snijeg koji pada već nekoliko dana prozurokovao je kvarove na elektro-mreži u više opština i gradova u Bosni i Hercegovini, zbog čega su brojni građani ostali bez struje.

Nadležni rade na otklanjanju problema, ali pojedina naselja su i dalje bez električne energije.

Krupa na Uni i dalje bez struje

Područje opštine Krupa na Uni i dalje je bez električne energije, a saobraćaj na putevima je otežan zbog snijega na kolovozima.

Ovo je potvrdio načelnik Krupe na Uni Mladen Kljajić, koji je rekao da je visina snijega u višim predjelima ove lokalne zajednice oko 60 centimetara.

Direktor Osnovne škole “Branko Ćopić” Dragana Todić rekla je da u ovoj školi od juče nema nastave i da je od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske zatražena saglasnost za odgađanje nastave do kraja ove sedmice.

U obrazloženju je navedeno da je više od 95 odsto učenika putnika koji ne mogu doći u školu zbog stanja na putevima.

U opštini Krupa na Uni nema električne energije od noći sa subote na nedjelju, 25. na 26. februar, usljed kvarova na elektro-mreži koje je izazvao vlažan snijeg.

Nastavljena sanacija kvarova na elektro-mreži u Novom Gradu

U Novom Gradu brojni potrošači u seoskim naseljima i dalje su bez električne energije usljed kvarova na elektro-mreži koje je prouzrokovao vlažan snijeg.

Bez napajanja električnom energijom su dalekovodi “Dobrljin” i “Blatna”, te područje Doline Japre, 198 trafostanica, naveli su iz Terenske jedinice “Elektrokrajine” u Novom Gradu.

Oni navode da će danas dobiti pomoć kolega iz Banjaluke, Kotor Varoši i Mrkonjić Grada.

U Novom Gradu nastava se obavlja normalno u svim odjeljenjima, osim u područnom odjeljenju Osnovne škole “Dragan Vujanović” u Sokolištu.

Iz Komunalnog preduzeća “Komus” kažu da su juče završili čišćenje i posipanje ulica u gradskom dijelu i prigradskim naseljima.

Dražen Gačić iz preduzeća “Gačić interkop” kaže da su juče očišćeni lokalni kategorisani putevi prvog prioriteta, te da se danas posao nastavlja na putnim pravcima drugog i trećeg prioriteta.

Izvor: BHRT