Gradonačelnik Kasumović: Grad Zenica novčano će nagraditi spasioce GSS Zenica za angažman i požrtvovanost

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za Munevera Aganhodžića, rukovodioca Samostalne službe za zaštitu i spašavanje Grada Zenica, Šefika Mujezinovića, načelnika Gorske službe spašavanja Stanica Zenica te Almira Tabakovića i Farisa Hinovića članove GSS-a Zenica koji su učestvovali u nedavnim akcijama spašavanja nakon razornih potresa u Turskoj.

Spasioci su informisali gradonačelnika Kasumovića o iskustvima tokom akcija spašavanja, navodeći da nije moguće riječima opisati stanje u kojem se nalazi područje pogođeno razornim zemljotresom. Naglasili su da su veliku pomoć tokom akcija spašavanja imali od potražnog psa Atosa, koji se nalazi u sastavu Samostalne službe za zaštitu i spašavanje Grada Zenica.

Gradonačelnik Kasumović se prije svega zahvalio spasilačkoj ekipi koja je učestvovala u akcijama spašavanja u Turskoj i kazao da će osam spasilaca za svoj angažman i požrtvovanost biti i novčano nagrađeni od strane Grada Zenica. “Vaša humanost nema cijenu. Novčana nagrada je samo mali znak pažnje prema vama. Gradska uprava na čelu sa mnom će nastojati da vam, u okviru svojih mogućnosti, pomogne i na druge načine”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Na sastanku se razgovaralo o organizaciji GSS Zenica, načinima na koje Grad može pružiti podršku u njihovom radu, kao i o drugim pitanjima važnim za neometano funkcionisanje rada.

Također je razmotrena i mogućnost izgradnje poslovnog objekta za potrebe GSS Zenica.

Rukovodilac Samostalne službe za zaštitu i spašavanje Grada Zenica Munever Aganhodžić je istakao dobru saradnju sa Službom civilne zaštite Grada Zenica i zahvalio se na dosadašnjoj podršci.