Ski Kup Zenica 2010 na Vlašiću

Prvi ski „Kup Zenica 2010 Vlašić 2023“ , naziv je takmičenja koje će se održati 17.februara na Vlašiću.

Organizator takmičenja je skijaški savez BiH a tehnički organizator ski klub  Zenica 2010. Ovo je prvo zvanično skijaško takmičenje iz kalendara saveza koje organizuje zenički klub.

Mi  smo se već dugo godina spremali da organizujemo jednu ovakvu trku na nivou državnog prvenstva. Jedan od zadnjih razloga koji nas je spriječio bio je covid. U ovoj takmičarskoj sezoni ukazala se prilika i potreba i šansa da organizujemo trku .Ovim putem želim se zahvaliti svim našim donatorima i sponzorima koji nas godinama prate.  Odlučili smo se za Vlašić čisto zbog toga što je nama Vlašić najprihvatljivija opcija, što je najbliži i što naši takmičari godinama i naša sva djeca treniraju na Vlašiću. Naravno i zbog promocije ove planine jer se godinama na Vlašiću nisu  održavale nikakve utrke na ovoj planini.“izjavio je za Zenicainfo.ba , dr.Harun Hodžić,  zamjenik predsjednika Upravnog odbora SK Zenica 2010.

Takmičenje će se održati u veleslalomu. Start prve trke je u 9 sati za kategorije U14 i U16. Od 12,45 minuta  voziće kategorije U8 ,U10 i U12. Očekuje se učešće preko 250 mladih skijaša i skijašica iz BiH, Hrvatske , Srbije.Ski klub Zenica 2010 će predstavljati 20 takmičara. Na listi učesnika između ostalih su:Luka Dodik, braća Orhan i Adnan Pašalić,Dalija Duraković i njena sestra najbolja mlada bh skijašica Dajra Duraković.

Dajra Duraković je trenutno najbolja mlada skijašica u BIH.Naša juniorska reprezentativka. Ne nadmašna u svim kategorijama . Od nje naravno očekujemo da osvoji medalje. Do sada na svim utrkama koje je vozila u našoj zemlji ona je osvajala zlatne medalje. Ona učestvuje i na međunarodnim utrkama i pokazuje zavidne rezultate.“kazao je dr. Harun Hodžić.

Vrijedni entuzijasti iz ski kluba „Zenica 2010“ , na čelu sa prvim operativcem Alemom Pripoljcem , sekretarom kluba , uložili su maksimalne napore na organizaciji utrke. Žele da ova trka postane tradicionalna i prepoznatljiva ne samo u BIH već i šire.

Mi očekujemo da ćemo svake godine uspjeti da organizujemo ovaj kup. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini.Učinili smo sve da protekne u najboljem redu i da bude zapažena kako kod skijaša , gostiju tako i u medijima.“ optimista je dr.Harun Hodžić .

Ukoliko nađe slobodne termine svoj dolazak na Vlašić najavila je i najbolja bh skijašica Elvedina Muzaferija./M.P/