Rukometaši Čelika porazom od Bosne oprostili se od daljeg takmičenja u KUP-u

Ovogodišnju rukometnu sezonu ekipa Čelika otvorila je porazom. Na domaćem parketu izgubili su u 1. kolu pretkola Kupa BiH od ekipe Bosne iz Visokog sa 33:34.

Poluvrijeme je bilo 16:15 za domaćina. Ekipa trenera Ljubomira Filipovića pružila je dostojanstven otpor favorizovanom premijer ligašu iz Visokog. Iako su imali prednost većinom susreta domaći rukometaši su izgubili koncentraciju u posljednjim sekundama meča. Pobjednik je odlučen u posljednjih 9 sekundi utakmice. Kod rezultata 33:33 , Delić gubi loptu pred golom gostiju. Bosna uzvraća napad i dolazi do pobjede za  33:34.

„Nosili smo se sa protivnikom premijerligašem. Imali smo dobijenu utakmicu. Izgubili smo na kraju nesretno jedan razlike. Iskren da budem, malo sam razočaran sudijskim parom večeras koji je sudio. Ja inače to ne komentiram. Mislim da je sudijski par nedorastao ovoj utakmici. Vjerovatno nisu očekivali da jedan Čelik može da parira premijerligašu. Kada su se uvjerili da možemo i da pobjedimo onda su pravili cirkus od ove utakmice. Još jednom želim javno da ponovim: hvala publici, hvala momcima, hvala gostima koji su odigrali jednu vrhunsku utakmicu. Idemo dalje okrećemo se pripremama za prvenstvo“, izjavio je za Zenicainfo.ba Ljubomir Filipović, šef stručnog štaba RK Čelik.

Kod Bosne Čabaravdić i Vražalić upisali su po 7 golova. Kod Čelika i pored poraza junak utakmice bio je golman Čehajić sa 19 odbrana. Najefikansiji kod domaćih bili  Pirić sa 12 i  Rujanac 11 golova. (M.P.)