Članovi MC Condor realizovali tradicionalnu humanu akciju “Kolačićem do osmijeha”

„Kolačićem do osmijeha“ već je tradicionalna humanitarna akcija, koju i ove godine u zeničkom Studendgradu organizuje zenički MC Condor, a sto sa napisom  „Vratimo osmijeh djeci“ i sa slatkišima postavljen je danas cijeli dan od 10 sati jutros do 22 sata večeras.

“Ovo je šesnaesta humanitarna akcija ovog tipa, kojom želimo da prikupimo sredstva za nabavku novogodišnjih paketića namijenjenih za djecu, smještenu u zeničkoj Javnoj ustanovi „Dom porodica“”, pojašnjava Emir Đozo, sekretar  MC Condor.

Tako bajkersko srce kuca punom snagom i ove godine, a na njihovom stolu na samom ulazu u Studengrad nalazi se kuhano vino i različite vrste kolačića i slastica, koje su pripremile supruge i djevojke članova ovog zeničkog Moto kluba.

“Ništa od ponuđenog nema izloženu cijenu, nego je zamišljeno tako da ko god može da podrži ovu aktivnost dođe, uzme šta želi i donira koliko može, a mi ćemo potom od prikupljenih sredstava kupiti paketiće za štićenike JU „Dom porodica“”, navodi sekretar  MC Condor.

Podjela ovih paketića predviđena je za nedjelju, 25. decembra.

“Planirali smo prvo da se u 11:30 sati okupimo sa motorima na platou ispred RK „Bosna“, gdje ćemo se kratko družiti sa građanima Zenice, potom ćemo motorima napraviti jedan krug po gradu, kako bi se zahvalili svim građanima, koji su nam pomogli u ovoj akciji da prikupimo sredstva, a onda bi se uputili prema ustanovi  „Dom porodica“, gdje ćemo štićenicima podijeliti paketiće i poklone”, kaže Emir Đozo, sekretar  MC Condor. (V.J.)