Čelik protiv Sane u Vitezu

FOTO: RK Čelik

Zbog zauzetosti Gradske arene u Zenici rukometni klub Čelik će kao domaćin utakmicu 6. kola Prve lige FBiH igrati u susjednom Vitezu.

Pošto je većina igrača Sane 7 zaposleno, pa nisu mogli da prihvate termin igranja utakmice u petak 28. oktobra, kada smo imali jedini termin za ovu utakmicu u 17 sati, a termini utakmica petkom se mogu zakazivati jedino uz saglasnsot gostujuće ekipe, odlučili smo da utakmicu Čelik – Sana 7 igramo u nedjelju u susjednom Vitezu“, oglasili su se iz  Uprave Čelika.

Predsjednik RK Sane 7 Jasmin Musić zahvalio se Upravi RK Čelika za razumijevanje, jer kako kaže, nijednoj ekipi ne odgovara odgađanje utakmica, a oni zbog obaveza na poslu njihovih igrača utakmice mogu igrati jedino nedjeljom.

Inače, sve su češća otkazivanja termina za treninge i utakmice od strane Uprave Gradske arene, a zbog komercijalnih manifestacija što Čeliku jako otežava rad.

Mi potpuno razumijemo Upravu Arene u traženju komercijalnih poslova i rješenja za svoje finansijsko poslovanje, ali svako otkazivanje termina i za treninge i za utakmice za nas predstavlja ogroman problem i ugrožava naš zacrtani proces rada. Postavljamo javno pitanje nadležnima u Ministarstvu sporta Kantona – šta je sa dvoranom u Bilmištu, koja je idealna za male sportove, a već godinama je van funkcije“, izjavio je predsjednik RK Čelik Pane Škrbić.

Ekipa Čelika se ozbiljno priprema za narednu utakmicu. Povrede od ranije još ,,vuku” Velid Čelenka i Mario Filipović i oni neće nastupiti ni u narednoj utakmici, a manju povredu koljena iz utakmice u Donjem Vakufu ima i Edin Gušić, koji se nada da će biti spreman do utakmice u nedjelju protiv RK Sane 7. (M. P.)