ZENICA: Stranka penzionera analizirala loš izborni rezultat

FOTO: Zenicainfo.ba

Gradska organizacija Stranke penzionera-umirovljenika BiH Zenica danas je povodom 25. oktobra Dana penzionera organizovala prošireni sastanak Gradskog izbornog štaba i kandidata na izbornim listama iz reda članova ove organizacije.

Održali smo sastanak radno-svečanog karaktera na kojem je izvršena analiza provedenih aktivnosti i ostvarenih rezultata na Općim izborima uz plan daljih aktivnosti i priprema za naredne lokalne izbore“, izjavio je predsjednik Stranke penzionera Zenica, Mehmed Rahmanović.

Mehmed Rahmanović

Osim analize razloga lošeg izbornog rezultata bila je ovo prilika i da konstatujemo kako je neshvatljivo da veliki broj penzionera ne izlazi na izbore ili glasa za neke druge stranke i na taj način Stranka penzionera neće imati svoje predstavnike u zakonodavnim organima i tijelima što znači da će penzioneri ostati uskraćeni za ono što se zove borba za njihova prava“, kazao je Rahmanović.

Pri tome najavljuje aktivnosti na jačanju mjesnih ogranaka i omasovljenju članstva. Trenutno Stranka penzionera-umirovljenika Zenica ima oko 20-tak mjesnih odbora sa ukupno 824 člana. (Š. B.)