U Gradskoj tržnici održava se sajam domaćih proizvoda “Zimnica je naše ljeto”

FOTO: Zenicainfo.ba

„Zimnica je naše ljeto“ sajam je domaćih proizvoda, kojeg je zeničko Javno preduzeće „Tržnica“ organizovalo danas u prostoru Gradske tržnice.

Nakon dvije godine pauze, zbog pandemije, evo ponovo pokrećemo ovaj sajam, koji bi trebao da okupi naše domaće proizvođače hrane, poljoprivrednike, domaćice i udruženja građana, da predstave svoje proizvode iz domaće kuhinje, kao što su zimnica, kolači, tjestenina i slično“, pojašnjava Selma Vidimlić, direktorica zeničkog JP „Tržnica“ navodeći da je ove godine svoje zanimljive proizvode izložilo deset izlagača, te da su impresije posjetilaca dobre, zbog čega su zadovoljni i organizatori, ohrabreni da i iduće godine organizuju ovaj Sajam i to u većem obimu.

Jedan ovakav događaj za nas puno znači, jer možemo predstaviti sebe i svoje proizvode, a imamo razne džemove, sokove i ostalu zimnicu, pa i druge proizvode i samo za prva dva sata trajanja sajma već smo dosta toga prodali“, kaže Halida Karić, članica jednog ženskog Udruženja iz Putovića, čije su proizvode izložili danas.

Ovo je baš lijepa prilika da izložimo svoje proizvode i nešto zaradimo, a ovo je sve domaća, organska i hrana bez konzervansa, a oni koji je probaju i traže kvalitet traže je ponovo“, navodi Enisa Kahriman, domaćica iz Gornje Zenice. (V. J.)