U Zenici sajam domaćih proizvoda “Zimnica je naše ljeto”

FOTO: Zenicainfo.ba

Zeničko Javno preduzeće „Tržnica“ u petak organizuje sajam domaćih proizvoda sa nazivom „Zimnica je naše ljeto“ koji će biti održan u zgradi Gradske tržnice.

Ovaj sajam polako postaje naša tradicija, koju realizujemo od 2017. godine i mada smo zbog pandemije koronavirusa bili spriječeni dvije godine, sa organizacijom sajma nastavljamo ove godine“, navodi Almedina Babić, stručna saradnica za analitičko-planske poslove u zeničkom preduzeću „Tržnica“.

Almedina Babić

Naš osnovni cilj je razvoj seoskih domaćinstava i poljoprivredne proizvodnje, jer želimo na ovaj način privući poljoprivrednike, udruženja i domaćice, koje se bave ovom proizvodnjom i omogućiti im da izlože i prodaju svoje artikle, kao što su ajvari, domaća tjestenina, džemovi, sokovi, salate i sve ostalo što čini zimnicu, ali i da ostvare kontakte i saradnju sa drugima, dok istovremeno i građanstvo na ovaj način ima priliku nabaviti organske i domaće proizvode za predstojeću zimu“, ističu u JP „Tržnica“ Zenica.

Sajam domaćih proizvoda „Zimnica je naše ljeto“ održaće se u petak, 21. oktobra u zgradi zeničke Gradske tržnice u vremenu od 9 do 17 sati, a zainteresovani izlagači mogu se prijaviti u Upravu „Tržnice“ do 20. oktobra do 15 sati, navode u ovom preduzeću, pozivajući sve poljoprivrednike, njihova udruženja i domaćice da se prijave, te prezentuju i prodaju svoje proizvode. (V. J.)