Odlična atmosfera u Čeliku pred sutrašnju utakmicu sa ekipom Sarajeva

FOTO: Zenicainfo.ba

Neriješen rezultat 1:1 u Ilijašu u prošlom kolu nije poremetio dobru atmosferu u nogometnom klubu Čelik pred sutrašnju utakmicu 1/16 finala Kupa BiH. Na Bilinom polju Čelik će ugostiti ekipu Sarajeva.

Biće to duel starih rivala koji su posljednji međusobni susret odigrali 2019. godine. Zenički ligaš je treći na tabeli u Drugoj ligi Centar dok je Sarajevo sedmo u Premijer ligi. Bez obzira na razliku u rangu takmičenja za utamicu vlada veliko interesovanje u Zenici i Sarajevu.

Stanje u ekipi je odlično bez obzira na posljednji rezultat iz Ilijaša, gdje smo bili dosta bolji protivnik, imali dosta šansi, ali nažalost dva tri konkretna napada protivnika se dese napravimo kiks i oni nas kazne. Sarajevo je jedan od najboljih ekipa u našoj državi koju vodi po meni vrhunski stručnjak Feđa Dudić, moj bivši suigrač. U nastavku sezone želim im sve najbolje ali tek iza sutrašnje utakmice. Što se tiče sutrašnje utakmice smatram da ćemo se i mi sutra nešto pitati. Ja vjerujem u svoje momke i mislim da u kup utakmici gdje se igra jedan meč sve je moguće“, izjavio je trener NK Čelik Armin Duvnjak.

Trener Čelika Armin Duvnjak najavio je određene izmjene u timu i naglasio da će igrati oni igrači koji su u najboljoj formi. Kapiten Aladin Iskaović pozvao je navijače da dođu u što većem broju i da ih podrže.

Potajno smo se mi nadali da ćemo dobiti jednog takvog protivnika. Momci mislim da su svjesni za koji grb igraju. Sutra će dati 120 posto na terenu da ostvarimo što bolji rezultat. Mi njih respektujemo, velika su ekipa, ali mi sutra sve ćemo dati od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Drago mi je što opet Čelik opet broj jedan tema što se tiče medija i svega u gradu“, izjavio je na današnjoj press konferenciji kapiten NK Čelik Aladin Isaković.

Direktor Čelika Emir Ćerim istakao je kako je ova utakmica “nagrada, prije svega za navijače, koji su se izborili da klub opstane”, a onda i za igrače, stručni štab te sve u klubu. Ulaznice se, dodaje, nalaze u prodaji još od petka.

U prodaju smo pustili 2.000 ulaznica za sjevernu tribinu. Nadamo se da će i oni doći i pomoći nam da napravimo jedan pravi derbi, što utakmice Čelika i Sarajeva sigurno jesu“, izjavio  je Emir  Ćerim.

Susret 1/16 finala Kupa BiH Čelik-Sarajevo igra se sutra na Bilinom polju od 18 sati. (M. P.)