Počela odbojkaška sezona u FBiH

FOTO: Zenicainfo.ba

Odbojkaška sezona u Federaciji BiH je počela protekle sedmice kada su odigrane utakmice 1. kola u Super ligama za muškarce i žene kao i u Prvoj ligi Federaciji BiH. Zvanično otvaranje takmičarske sezone u Zenici je ovog vikenda.

Boje zeničke odbojke u Super ligi braniće dvije ekipe Čelik-R i Željezara Zenica, dok će u Prvoj ligi igrati odbojkašice Blok outa.

Mi u timu trenutno imamo 17 odbojkašica u rosteru. To je jedna mlada ekipa, koja je iza sebe ima već tri sezone u Super ligi. Proteklih par sezona imali smo lošiji rezultat ali to je rezultat smjene generacija koja se dešava svakom klubu. Ove godine smo malo drugačiji, ekipa je sazrela i mislim da ove godine možemo napraviti dosta bolji rezultat, nego u proteklim sezonama. Osim finansija problem su nam i dvorane za trenažni proces. Svi smo u stisci sa terminima. O finansijama da i ne govorimo. To je nešto što se provlači godinama. Podrške ima i od grada ali sve je nedovoljno“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Samir Radončić trener u OK Čelik-R.

Gradski derbi u 2. kolu Super ligi odigraće odbojkašice Čelik-R i Željezare Zenica.

Gradski derbi se nije desio par godina kada je odbojka u pitanju, zbog toga što je Željezara Zenica bila u nižem rangu takmičenja. Spletom okolnosti prvo kolo će biti gradski derbi. Mislim da će biti dobra utakmica, uz dobru podršku sa tribina. To nije nešto što se viđa u Zenici kada je bar odbojka u pitanju“, kazao je Samir Radončić, trener ŽOK Čelik-R.

Utakmica 2. kola Super lige za odbojkašice grupa Jug Čelik-R-Željezera Zenica igra se 16. oktobra u 15 sati u sali Katoličkog školskog centra Sveti Pavao. (M. P.)