U Kantonalnoj bolnici Zenica omogućena posjeta pacijentima

U Kantonalnoj bolnici Zenica od 1. oktobra omogućena je posjeta pacijentima. Kako je saopćeno iz ove zdravstvene ustanove, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, posjete će biti omogućene radnim danom od 14-15 h, a srijedom, subotom, nedjeljom i praznikom od 13-15 h.

“Na odjel pacijenta može ući jedna osoba radi komunikacije sa odjelom i donošenja dozvoljenih ličnih stvari. Načelnik i glavna sestra će procijeniti mogućnost da osoba posjeti pacijenta. Načelnik odjela može odobriti posjetu pacijentu i u drugom vremenu u slučaju neke posebne potrebe”, saopćeno je iz Kantonalne bolnice Zenica.

Napominju da su se osobe u posjeti obavezne pridržavati svih protuepidemijskih mjera među kojima su nošenje maski, distanca, a osoblje odjela je dužno da to sprovede i kontroliše.

Prema riječima dr. Kasima Spahića, pomoćnika direktora za medicinske poslove KBZ,  posjete pacijentima je zabranjena u Covid odjelu.

“Trenutno se u Covid odjelu liječi  ukupno devet pacijenata, u Covid intenzivnoj njezi liječi se jedan pacijent – na respiratoru. U posljednjih sedam dana umrlo je četvoro pacijenata, koji su bili Covid pozitivni”, kazao je dr. Spahić. (M.H.)