Usvojeni zahtjevi Unije studenata Univerziteta u Zenici

FOTO: Zenicainfo.ba

Univerzitet u Zenici jučer je održao sjednicu Senata na kojoj su usvojeni određeni zahtjevi Unije studenata i na kojoj je usvojen novi Statut Univerziteta.

Univerzitet u Zenici na jučerašnjoj sjednici Senata razmatrao je i usvojio dva zahtjeva Unije studenata Univerziteta u Zenici.

Dakle omogućeno je našim studentima da prenesu tri predmeta na sljedeću akademsku godinu i omogućeno im je da u sljedećoj sedmici polažu po jedan ispit u tom oktobarskom terminu“, izjavio je prof. dr. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici.

Jusuf Duraković

Na sjednici je usvojen i novi Statut Univerziteta, čime su se stvorili preduslovi za realizaciju konkursa za prijem ukupno 30 asistenata.

Jučer smo zatražili od svih dekana da provedu proceduru od katedre preko Naučno-nastavničkih vijeća da nam dostave podatke za koju naučnu oblast je potreban taj asistent. U skladu sa dobijenom saglašnošću Vlade i mi ćemo veoma brzo, vjerovatno u roku deset dana raspisati konkurs za sedam asistenata, za ovih 21 očekujemo od Vlade u toku ove ili eventualno naredne sedmice saglasnost za prijem 21 asistenta“, pojasnio je rektor Univerziteta u Zenici.

Nova akademska 2022/2023. godina počinje 10. oktobra 2022. godine. (A. S.)