Ekipa “Iskre” pobjednik 5. Memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci “Uzejir Beganović”

FOTO: Zenicainfo.ba

Ekipa “Iskre” iz Bugojna pobjednik je 5. Memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci „Uzejir Beganović“ kojeg je jučer u zeničkoj Areni uspješno organizovala Organizacija ratnih vojnih invalida Grada Zenice.

Drugo mjesto osvojila je zenička ekipa „Čelik 07“, a treće “Ilidža”. Njima su uručeni pehari, a svim učesnicima diplome. Na ovom turniru nastupile su još ekipe “Zenica 92”, “Bosna” i “Sloga” iz Gornjeg Vakufa.

Ovo je prvenstveno turnir da se sjetimo rahmetli Uzejira, ratnog vojnog invalida, jednog od predsjednika Organizacije RVI Zenica i osnivača zeničke ekipe „Bosna“, velikog čovjeka i patriote. Tu smo da se družimo i na najbolji način evociramo uspomene kroz sport“, kazao je u ime organizatora turnira Zakir Alispahić Dugi.

„Pokrovitelj i ove godine ove sportske manifestacije je Grad Zenica, Gradska služba za boračko-invalidsku zaštitu i gradonačlenik Fuad Kasumović“, istako je Armin Mujkić, šef zeničkog BIZ-a, dodajući kako su ovakvi događaji uvijek više od sporta.

Podržavali smo i podržavamo i druge sportske manifestacije i projekte, posebno u sjedećoj odbojci, malom nogometu, sportskom ribolovu itd., koji su i povod i mjesto okupljanja i druženja ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca kojima evociramo i uspomene na dane kada smo se herojski borili sa Bosnu i Hercegovinu“, zaključio je Mujkić. (S. G.)

FOTO: Zenicainfo.ba