10.2 C
Zenica
Srijeda, 24 Aprila, 2024
Naslovnica Aktuelno Kakvo nas vrijeme očekuje danas i narednih dana

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i narednih dana

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će uvjetovati kišu i pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U petak će biti oblačno prijepodne sa kišom ili lokalnim pljuskom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U subotu nas očekuje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Faktor.ba

Hide picture