Univerzitet u Zenici raspisao drugi upisni rok za prvi i drugi ciklus studija

FOTO: Zenicainfo.ba

Univerzitet u Zenici raspisao je konkurs za prijem 555 studenata prvog ciklusa, te 406 studenata drugog ciklusa studija.

Zenički univerzitet je u prvom upisnom roku upisao 468 studenata na prvi ciklus studija, a u drugom upisnom roku nudi 555 mjesta za upis na prvi te 406 na drugi ciklus studija.

Studenti mogu da se prijavljuju do 16. septembra, a u narednih 15 dana, do kraja mjeseca septembra ćemo obaviti proces bodovanja, izbora i upis svih prijavljenih kandidata. Ja se nadam da ćemo kroz ovaj drugi upisni rok obezbijediti nešto veći broj studenata kako bi se približili broju upisanih studenata od prošle godine“, istakao je u razgovoru za Zenicainfo.ba prof.dr.sc Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici.

Jusuf Duraković

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je prijem 29 asistenata.

Želim ovom prilikom da se zahvalim Vladi Ze-do kantona što je prepoznala potrebu razvoja univerziteta kroz podmlađivanje kadrova, tako da nam je dala saglasnost za prijem u radni odnos 29 asistenata. Jedan dio je zapošljavanje direktno sa punim radnim vremenom, a drugi dio je preko Biroa za zapošljavanje. Tako da ćemo u narednu godina dana imati podmlađen univerzitet sa skoro 30 mladih asistenata što je veoma velika snaga i podsticaj mladim ljudima da ostanu u ovoj zemlji, da ostanu u Zenici i da ne odlaze van Bosne i Hercegovine“, dodao je rektor.

Prema riječima rektora trećeg upisnog roka neće biti jer sva procedura se završava krajem septembra, a nastava u akademskoj godini počinje početkom oktobra. (A. S.)