U BiH danas pretežno oblačno, kakvo vrijeme nas očekuje sljedeće sedmice

U BiH danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Izgledni su i jači pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake su mogući jači udari vjetra. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

U Sarajevu sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

Za ponedjeljak se u Bosni prognozira pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

U utorak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 32°C.

Avaz.ba