ZSF 2022: Pop rock škola Sarajevo predstavila se zeničkoj publici

Sarajevska Pop rock škola nastupila je šesnaestu večer Zenica summer festa. Sa željom da se nastavi priča sarajevske rock scene, koja je zlatno doba obilježila od 1960. do 1991. godine, 2016., gotovo 25 godina kasnije grupa entuzijasta dolazi do ideje da se pokrene Pop Rock Odsjek pjevanja, a koji će biti i razlog osnivanja Pop rock škole Sarajevo.

Njihovi student dolaze iz svih krajeva BiH, a među njima smo večeras imali priliku vidjeti i neka poznata lica. Bilo ih je zadovoljstvo slušati i večeras na festivalskom trgu, a brojni posjetioci su zaista uživali u njihovim notama i sjajnom pjevanju, a ovom prilikom su se prdstavile grupe Jutro, Ekvivalenti, Morgana i Post Rem.

“Naš bend oformljen je iz ciste ljubavi prema muzici. To je osjećaj koji se riječima ne može opisati. Svi oni koji se bave muzikom će me razumjeti kada kažem da se ta ljubav može opisati samo kroz note”, kazao nam je Ivan Rajić iz Morgana Banda.

Ana Milanović, bend Post Rem: “Po drugi put nastupamo u Zenici. Na Vrandučkoj tvrđavi nas je publika prihvatila fenomenalno i zajedno sa nama su pjevali i plesali. Isto to smo doživjeli i na trgu i drago mi je vidjeti ovoliki broj ljudi, obzirom da smo jako mladi i tek počinjemo sa bendom”.

Nedjelja nam ponovo donosi dva program ana Zenica summer festu. Prvi je dječiji, od 10:30h na festivalski trg stiže među mališanima omiljeni Mravko Travko, a navečer uživamo u notama Kamernog simfonijskog orkestra Zenica koji su nam pripremili Gala koncert.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.