Al’dino i Slađana Mandić prkosili kiši i poklonili super zabavu posjetiocima ZSF-a

Loše vrijeme i kiša nisu spriječili goste petnaeste noći Zenica summer festa da ipak onim najupornijim posjetiocima na festivalskom trgu ponude noć za sjećanje.

Al’dino i Slađana Mandić opravdali su očekivanja onih najupornijih koji su prkoseći kiši napravili i odličnu zabavu pjevajući hitove večerašnjih izvođača. Koncert je otvorio Al’dino, očekivano svojim hitom “Čaršija” koji je publika gromoglasno pozdravila, a pored muzičkog nije izostao i mali zabavni šou koji je Al’dino u pauzama pjesama poklonio publici šalama i komentarima koje su u nekoliko navrata nasmijali prisutne.

“Drago mi je da sam ponovo na Zenica summer festu i u Zenici, često sam tu i volim se vraćati u ovaj grad. Žao mi je što nam je vrijeme pokvarilo maksimalni ugođaj ali vjerujem da su prisutni uživali u večerašnjem programu. Svakako da je i moja kolegica Slađana Mandić doprinijela dobroj atmosferi i da smo ovoj sjajnoj publici ponudili jedan zanimljiv muzički miks, što nam je i bio cilj”, kazao je poslije nastupa Al’dino.

Vikend pred nama također donosi zanimljiv program na Zenica summer festu, i to dvostruki i u subotu i u nedjelju. Ponovo su tu i sadržaji za najmlađe, u subotu će po prvi put od 10:30 h na ZSF-u biti izvedena i jedna predstava, ovoga puta za djecu pod nazivom “Potraga za konačištem” u izvedbi Studio Teatra. Veče nam donosi muzički program gostiju iz Sarajeva, “Pop rock škola”, koja se po prvi put predstavlja na ZSF-u. Nedjelja od 10:30 rezervisana ja za dječiji program “Mravko Travko” a naveče je gala koncert Kamernog simfonijskog orkestra, redovni sadržaj zeničkog festivala.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.