Obavljena prozivka igrača u RK Čelik, počinju pripreme za narednu sezonu

Prozivkom igrača i sastankom Uprave i stručnog štaba sinoć su zvanično u Rukometnom klubu Čelik počele pripreme za narednu sezonu.

Prvom sastanku odazvalo se 18 od ukupno 21 igrača sa spiska šefa stručnog štaba Ljubomira Filipovića. U pauzi Čelik su napustili: Ante Dragičević, koji je otišao u Slobodu, Muaz Kusić novi je član Gradačca, dok će Faris Mrako karijeru nastaviti kod komšija u Čelik junioru. Novi članovi zeničkog ligaša su: Miran Čović koji stiže iz Jajca, Malik Delić iz Čelik juniora, a zatim i trojica igrača tuzlanske Slobode koji će na dvojnu registraciju igrati i za Čelik. To su Muharem Milkunić, Bakir Tirić i Admir Hadrović.

Za danas je zakazan i prvi trening. Prema planu šefa struke Ljubomira Filipovića ekipa će raditi kombinovano na Kamberovića polju i dvorani.

„Ove godine ja nastavljam na putu da se ekipa rekonstruiše i da se napravi osnova za budućnost, gdje ćemo mi trajati. Ne želim da budemo samo neki bljesak privremeni koji će nešto napraviti, ući u Premijer ligu a onda tamo neće ništa učiniti. Treba da znate da je projekat Premijer liga danas jako skup a mi nemamo adekvatanu podršku. Nismo je imali ni prošle godine. Nama je falilo nekih 20.000 KM da uđemo u Premije ligu a mi to nismo imali. Kako onda u najvišem rangu gdje nam treba 150.000 eura možemo uspjeti. Moj prioritet biće rad sa ekipom i da tim napreduje i da se stvara kostur ekipe za budućnost“, izjavio je za Zenicainfo.ba Ljubomir Filipović, trener RK Čelik.

Slično razmišlja i prvi čovjek RK Čelik, Pane Škrbić.

„Ja za razliku od ranijih godina, kada je riječ o ciljevima, ne stvaljam u prvi plan  cilj Premijer ligu, što ne znači da to ne želimo. Prioritet je dalja konsolidacija kluba, dobra sjajna i prepoznatljiva i borbena igra Čelika. Iz dobre igra će proizići rezultati. Mi želimo da obezbjedimo prvo mjesto u jesenjem dijelu lige. Zato smo u svim ovogodišnjim ugovorima o stipendiranju igrača stavili klauzulu ako budemo jesenji prvaci da se time obezbjeđuje uslov za povećanje plate za sve igrače za proljeće“, izjavio je u svom prvom obraćanju igračima predsjednik kluba Pane Škrbić.

Jedan od ciljeva u narednoj sezoni jeste pokretanje vlastite škole rukometa koja će biti besplatna za sve polaznike. Međunarodni memorijalni turnir „Zaim Kobilica“ planiran je za 3. septembar. Osim domaćina Čelika najavljeno je učešće sarajevske Bosne, Rukometnog kluba Jajce, dok će četvrti učesnika biti jedna od renomiranih ekipa iz Srbije. (M.P.)