“mALi, a VeLIki” & Avantura animatori priredili jedinstven show petog dana ZSF-a

Jedinstven i nesvakidašnji show priredili su večeras na festivalskom trgu Avantura animatori i ekipa “mALi, a VeLIki”.

Zagrijavanje za veliku zabavu počeo je čika Bidin, zvijezda programa RTV Zenica, “mALi, a VeLIki” sa svojom razigranom ekipom. Interaktivne igrice u kojima su sudjelovali najmlađi, uz pjesmu i ples podigle su na noge sve mališane koji su pratili programe i bukvalno ih natjerali da sudjeluju i budu dio programa koji im je pripremila ova zabavna ekipa. Nasmijana lica bila su dovoljan pokazatelj koliko su uživali svi zajedno.

Uvodni program bio je prava uvertira za spektakl koji je uslijedio a koji su priredili Avantura animatori, naši dragi prijatelji koji su privlačili pažnju i tokom prethodnih festivala, a tako je bilo i večeras. Popularni animatori su grupa prijatelja okupljenih oko zajedničke ideje o mijenjanju načina toka svakodnevnice, ljudi i stvari koje je čine, sa ciljem da drugačijim pristupom i pogledom za život, kroz svoje aktivnosti, služe kao neiscrpan izvor inspiracije i zabave, igre i druženja. Dio njihovog programa je street art, hodanje na štulama, baloni od sapunice, vilinski ples, besplatni zagrljaji, žongliranje…zapravo su radili sve što im padne napamet samo da naprave sjajnu atmosferu u čemu su na kraju i uspjeli, a aplauzima i čestitkama brojni posjetitelji na trgu su to i potvrdili.

”Danas smo tu na petom Zenica Summer Festu da priredimo zabavu za male, ali i za velike. Djeca i roditelji će uživati u zabavnim igrama i plesu uz dozu dobrog humora. Na kraju vam pripremamo pravi spektakl s vatrometom i vatrenim performansom”, kazao nam je Filip Perlić, animator iz “Avantura animatori.

Festival nastavljamo već danas velikim koncertom Nene Murića, koji počinje u 20:30 sati.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta. Vidimo se i sutra u srcu Zenice.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.