Predstavnici Kazneno-popravnog zavoda Zenica posjetili JU Dom porodica

Direktor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica zajedno sa sindikatom ove ustanove posjetili su danas Javnu ustanovu Dom porodica gdje su podjelili mališanima paketiće, a ustanovi određenu količinu poljoprivrednih proizvoda.

Ovo nije prva posjeta predstavnika zatvora ovoj ustanovi jer su se i u prethodnim godinama redovno družili sa mališanima i svojom posjetom nastojali su im uljepšati vrijeme koje su proveli sa njima.

Mi smo posebno obradovani da imamo priliku ugostiti uposlenike Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Ovi nije prva akcija koju su oni realizovali, mi već duži niz godina sarađujemo i nadamo se da ćemo sarađivati i u buduće. Posebno smo se obradovali što su oni izdvojili svoje vrijeme i što su se danas družili sa našom djecom. Nalazimo se zaista u jako teškoj godini i pomoć u bilo kom obliku, hrani, odjeći, obući, novcu, higijenskim potrepštinama nam je itekako potrebna jer smo suočeni sa izuetno visokim rastom cijena, tako da će nam i ova njihova današnja pomoć u vidu poljoprivrednih proizvoda dobro doći i pozivam sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu u ovoj teškoj godini“, kazala je Draženka Subašić, direktorica Dom porodice.

Tokom posjete i druženja sa mališanima direktor KPZ-a Redžo Kahrić posebno je bio emotivan. Oduševljen je idejom svojih uposlenika da na ovaj način pomognu djeci i sam se uključio u ovu akciju.

Kazneno-popravni zavod je uvijek bio taj koji pomaže ljudima i uvijek smo učestvovali u svim akcijama koje su neophodne za građane. Kada se izgovori ime naše ustanove djeluje djeluje surovo, teško, sivilo, ali ne, tu rade odlični ljudi, a i osuđene osobe koje su unutra imaju svoje dostojanstvo i poštovanje. Evo danas smo tu sa određenom količinom pomoći jer je njima to trenutno neophodno. U razgovoru sa djecom bili su oduševljeni i svi nekako hoće da budu specijalci“, kazao je Kahrić.

Mi smo se organizovali, Sindikat naše ustanove i danas smo podjelili paketiće djeci Dom porodice uz podršku direktora i uprave i ovo nije prvi put da učestvujemo u ovoj akciji. Naši uposlenici su učestvovali u akciji čišćenja Maglaja i Tešnja tokom poplava 2014. godine, akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Današnja akcija ima za cilj da pomognemo u odgoju ove djece kako bi postali uzorni građani našeg grada i ove države“, istakao je Haris Kavazović, predsjednik Sindikata uposlenika Kazneno-poravnog zavoda Zenica. (N. G.)