KBV Isak-Ze organizuje Memorijalni turnir “Husejin Selimović-Musa”

U znak sjećanja na trenera Huseina Selimovića-Musu klub borilačkih vještina Isak-Ze 13. avgusta organizuje drugi Memorijalni turnir u kik-boksu.

U sklopu ove manifestacije održaće se i borbe u organizaciji „No limit“ Dževada Poturka. Nastupiće kik-bokseri iz naše zemlje i regiona.

Za 13. avgust planirali smo naš Memorijalni turnir “Musa Selimović”. Nakon sedam uvodnih borbi u borbi večeri u kategoriji do 85 kg u K1 disciplini nastupiće naš Ensar Kožo. Uskoro ćemo saznati i ime njegovog protivnika. Siguran sam da će biti pravi spektakl. Publika će uživati u odličnoj borbi“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mersed Mulić, trener u KBV Isak-Ze.

Ljubitelji borilačkih vještina bit će u prilici da vide sedan uvodnih mečeva. U glavnoj borbi večeri mladi zenički kik-bokser  Ensar Kožo odmjeriće snage sa borcem iz Srbije. Za ovaj meč zenički borac intezivno se priprema već dva mjeseca.

Spremam se maksimalno, da ne može jače. Treniram dva puta dnevno sa svojim trenerom Mersedom Mulićem. Pomažu mi Bahrudin Mahmić i Ahmed Krnjić. Meč je u Zenici pred mojoj publikom i to mi je motiv više da pružim maksimum i naravno pobjedim“, optimista je mladi zenički borac Ensar Kožo.

Najbolji bh. K1 borac Ahmed Krnjić nedavno je potpisao profi ugovor sa  agencijom koja spada u top 3 najkvalitetnijih u svijetu. Kako ga krajem septembra ili početkom oktobra očekuje profi meč ne može nastupiti na Memorijalnom turniru “Musa Selimović”.

Prije nekih dva mjeseca potpisao sam profesionalni ugovor sa jednom od najjačih profesionalnih organizacija u svijetu, mislim da je top u svijetu borilačkih vještina. Uskoro me očekuje važan meč i zbog toga ne mogu nastupiti u Areni“, kazao je Ahmed Krnjić.

Konačan spisak učesnika biće poznat početkom naredne sedmice. Od članova kik- boks kluba Isak-Ze pred zeničkom publikom između ostalih nastupiće: Ervin Alajbegović u kategoriji do 50 kg, Almir Nesimi do 63,5 kg, Ahmed Džananović do 80 kg, Ibrahim Dubravica do 90 kg.

Drugi Memorijalni turnir “Husejin Selimović-Musa” održaće se u Areni “Husejin Smajlović” sa početkom u 20 sati. (M. P.)