U susret petom Zenica Summer Festu

Zeničani su spremni za najveću ljetnu zabavu, u petak počinje 5. izdanje Zenica Summer Festa koje će trajati od 29. jula do 17. augusta 2022. godine. Brojne regionalne zvijezde muzičke estrade krajem jula i početkom augusta dodatno će ugrijati atmosferu u „uzavrelom gradu“, a pored muzičkih sadržaja tu su i brojni edukativni i interesantni programi za mlade.

Festival će 29. jula otvoriti mega koncertom diva hrvatske estrade Nina Badrić, koja najavljuje sjajnu zabavu ovog petka uz neprevaziđene hitove „Takvi kao ti“, „Čarobno jutro“, „Dani i godine“, „Dodiri od stakla“ i brojni drugi.

Čast da režira otvaranje festivala pripala je Semiru Šeriću – Šeri iz Plesnog kluba Shadows, a u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ Zenica sinoć je održana generalna proba ceremonije svečanog otvaranja 5. Zenica Summer Festa. Svečano otvaranje festivala bit će upriličeno u petak, 29. jula na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom u 21:00 sat, a Šerić najavljuje performans kakav do sada nije viđen na zeničkom festivalu.

Podsjetimo da je Radio-televizija Zenica tehnički organizator i ovogodišnjeg Zenica Summer Festa, uz generalno pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, a zlatni sponzor Festivala je kompanija „Bingo“.

Na ovogodišnjem Zenica Summer Festu organizatori obećavaju bogat program za sve uzraste i generacije, pa će tako Zeničane u prvu noć festivala, kako smo i naveli, uvesti popularna Nina Badrić, nakon toga slijede koncerti Balašević Tribut banda, zatim na tvrđavi Vranduku 31. jula održat će se Noć rock'n'rolla. Neno Murić, Tropico band, Ilma Karahmet, Al'dino, Mirza Selimović će tokom festivalskih noći zabavljati Zeničane i sve one koji dođu iz drugih gradova, a očekuju se brojni gosti iz regije kao što je to bio slučaj i na prethodnim izdanjima ZSF-a.  Dva sadržaja će biti održana na Kamberovića polju, to su koncerti Atomskog skloništa i Zabranjenog pušenja koji će se održati u okviru tradicionalne motorijade u organizaciji MC „Condor“. Za najmlađe organizatori su pripremili bogat program od Baby daya, Smajki Lajkija, Mravko Travko, Mali a veliki & Fantastico animatori, pa sve do Šetnice osmijeha. Tu su i programi Veče narodnih igara, Sevdišimo zajedno, Međunarodni tamburaški susreti, Cubana night, Pop rock škola, predstava za djecu, te koncerti zeničkih grupa „Zenica active session“ i Kamernog simfonijskog orkestra.  Zavjesa na ovogodišnji Festival bit će spuštena spektakularnim koncertom Petra Graše, 17. augusta u centru Zenice, odnosno na Trgu Alije Izetbegovića gdje će biti održana i većina programa, osim motorijade koja se održava na terenima Kamberovića polja.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org. (A. S./S. H.)