Gradonačelnik Kasumović ugostio studente Politehničkog fakulteta u Zenici, učestvovali na Svjetskoj konferenciji programera u Berlinu

FOTO: zenica.ba

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je u svom kabinetu grupu studenata Politehničkog fakulteta u Zenici, Odsjek za softversko inžinjerstvo, a koji su učestvovali na ovogodišnjoj Svjetskoj konferenciji programera u Berlinu.

Među 19 studenata iz BiH koji su boravili u Berlinu bilo je i šest mladih Zeničana i to Lejla Heleg, Jana Jerkić, Selman Patković, Muamer Aličković, Amer Pašanbegović i Evel Ribo.

Ovom prilikom studenti su gradonačelniku Kasumoviću objasnili koliko je značajno učešće za njih na ovoj konferenciji, a koji im je tom prilikom poručio kako je zanimanje kojim se bave itekako perspektivno, ali i sve atraktivnije na tržištu rada.

Čestitam vam, prije svega, na učešću na tako značajnom događaju gdje ste predstavljali i svoj grad. S obzirom na to kako živimo u vremenu tehnologija i programiranja smatram vaš studij itekako perspektivnim, a u svom gradu imate odličnu Poslovnu zonu “Zenica 1” gdje možete pokrenuti i vlastiti biznis. Gradska uprava Zenica sa mnom na čelu podržava takve projekte i mi ćemo vam uvijek biti podrška na tom putu“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Inače, na dvodnevnoj konferenciji u Berlinu prisustvovalo je 250 predavača i 8.000 učesnika iz svih dijelova svijeta.

zenica.ba