Aktivnosti odbojkaške akademije Block out

FOTO: Zenicainfo.ba

U zeničkoj odbojkaškoj akademiji Block out zadovoljni su postignutim rezultatima u protekloj sezoni u Super ligi Federacije BiH za muškarce. Tokom ljeta planiraju odigravanje prijateljskih mečeva, organizaciju odbojkaškog kampa u Budvi i drugog Beach volleybal Zenica 2022. Za narednu sezonu planiraju prijaviti i žensku ekipu za Prvu ligu Federacije BiH.

U pripremi smo već sada za Prvu ligu Federacije da prijavimo žensku ekipu. Već smo radili test utakmice. Bili smo u Tomislav-Gradu i Zavidovićima. Veoma uspješno smo odradili taj dio i pobijedili smo te ekipe. Ovdje smo pozvali prvaka Prve lige Federacije ekipu Brezu koju smo porazili 3:1. Sve to dovoljno govori o ozbiljnosti rada Block outa. Mušku ekipu smo podmladili i imamo kadetsku selekciju“, izjavio je za Zenicainfo.ba Haris Hasanica, menadžer i trener u OA Block out.

Narednog  vikenda muška ekipa odigraće prijateljski meč sa Bosnom iz Kalesije, a nakon toga od 27. juna slijedi drugi “Summer Volleyball Camps  BUDVA 2022”.

To je jedan projekat koji je izuzetno složen. Imamo kompletan organizacioni tim koji radi na tome. U Budvi ostajemo pet dana. Tamo su najidealniji uslovi za smještaj i treniranje“, izjavio je Haris Hasanica pred odlazak za Crnu Goru.

Tokom augusta na bazenima u Crkvicama ljetnu atmosferu dodatno će zagrijati drugo izdanje Beach volleybal Zenica 2022, manifestacije koja će okupiti veliki broj zaljubljenika u odbojku na pijesku. Po ugledu na Zenicu  slične turnire odbojke na pijesku planiraju i u Maglaju, Zavidovićima i Tuzli. (M. P.)