Predstavljen program VI međunarodnog teatarskog festivala “Ljetne večeri Studio Teatra”

FOTO: Zenicainfo.ba

Na Ljetnoj sceni Doma armije danas je održana press konferencija na kojoj je predstavljen program VI međunarodnog teatarskog festivala „Ljetne večeri Studio teatra“. 

Ovogodišnji festival će trajati od 03. do 07. jula.

Publika će imati priliku da gleda predstave, kako iz Bosne i Hercegovine, tako iz regiona, iz Srbije i Hrvatske, i nama je zaista veliko zadovoljstvo da i ove godine imamo jedan jako, jako bogat program jedan kvalitetan program i isto tako, eminentna lica iz svijeta teatarske umjetnosti koja će igrati na našoj pozornici“, naveo je Mirza Begović, PR festivala „Ljetne večeri Studio Teatra“.

Festival otvara predstava „CABAres, CABArei“ koju igra Zijah Sokolović, koja je do sada izvedena preko 1.600 puta. Drugu noć festivala bit će izvedena predstava „Ako pčele odu“, u izvedbi Pozorišta mladih Sarajevo, u režiji Zijaha Sokolovića. Treću noć festivala upotpunit će izvedba duodrame „Derviš i smrt“.

Duodrama koju smo igrali prije četiri godine na ovom festivalu, međutim dobili smo desetine na naše društvene mreže, publika je tražila da igramo tu predstavu ponovo i mi smo se odlučili da je igramo i ove godine“, kazao je Nusmir Muharemović, direktor festivala i dodaje: „ Četvrtu noć festivala imamo predstavu YugoArta iz Beograda, „Noć u kući gospodina Kolaka“, to je predstava koju je režirao Irfan Mensur, u kojoj igraju Irfan Mensur i Slobodan Boda Ninković, tako da je ovo sigurno jedan veliki hit koji dolazi, jedna velika komedija koja dolazi na naš festival“.

Predstava „Državni lopov“ će sada već, tradicionalno zatvoriti VI međunarodni teatarski festival „Ljetne večeri Studio Teatra“. Zenica će zasigurno ponovo biti centar teatarske umjetnosti, a iz Studia Teatar pozivaju publiku da uživaju u predstavama pod otvorenim nebom. (A. S.)