Udruženje veterana bh. rata odbrane bosanske časti Zenica izrazili podršku generalu Armije RBiH Sakibu Mahmuljinu

Udruženje veterana bh. rata i odbrane bosanske časti Zenica izražavaju punu podršku generalu Armije RBiH Sakibu Mahmuljinu.

Heroju, gaziji i generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine Sakibu Mahmuljinu izrečena je inkvizicijska presuda kojom se osuđuje na jedinstvenu kaznu u trajanju od 8 godina. Čovjeku koji je ovu državu branio od agresije, čovjeku koji je djecu ove zemlje branio od stradanja, logora, zatvaranja, nasilnih progona, snajpera; čovjeku koji je izgubio svoje najmilije na svirep način“, ističu veterani u saopštenju za javnost i dodaju: “General je branio državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane. General je branio temelje hiljadugodišnje državnosti. Braniocima države Bosne i Hercegovine, čiji je general bio komadant, poslana je poruka da nisu trebali da državu Bosnu i Hercegovinu brane od agresije i da svaki dan mogu očekivati da budu drakonski kažnjeni. Projicirani, planski progon heroja države Bosne i Hercegovine, ima za cilj izjednačavanja uloga žrtve i agresora, obesmisliti i na sve moguće načine obezvrijediti ulogu Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani od agresije, odvratiti pažnju medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima političkog, obavještajnog i vojnog vrha agresora na državu Bosnu i Hercegovinu, te u krajnjem dovesti u dilemu nas građane države Bosne i Hercegovine u opravdanost postojanja državnih institucija.

Mi borci znamo da je taj obrok kuhan i konstantno podgrijavan u poznatim kuhinjama. Recept je ostao isti, kuhari nama dobro poznati“, navode u Udruženju veterana bh. rata i odbrane bosanske časti Zenica, ističući punu podršku generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine u njegovoj višegodišnjoj borbi za pravdu i istinu, i to general zna.

Kuharima poručujemo da svoje kape skinu, svoja odijela očiste i odlože, te pozivamo da kuhamo zajednički kvalitetan bosanski lonac“.