Denis Barta u Zenici

FOTO: Denis Barta/Zenicainfo.ba

Denis Barta je mladi umjetnik koji je 2019. godine pobijedio na takmičenju Supertalenat, a svoju nagradu podijelio je sa bolesnom djecom. Denis će dvaputa mjesečno imati priliku da svojim pjevanjem uljepšava Zenicu.

Zahvaljujući Gradskoj upravi grada Zenice Denis Barta će po dvaputa mjesečno nastupati u Zenici na Trgu kod Kamenog spavača. Ideja je nastala s ciljem da Denis posjeti i ostale gradove u našoj zemlji i podijeli svoj talenat sa građanima. Za razliku od nekih drugih gradova, Zenica je otvorila svoja vrata ovom mladom umjetniku.

Ovim putem bi želio da se zahvalim opštini Zenica na izdatom rešenju za korišćenje javne površine kod Kamenog spavača na Trgu Alije Izetbegovića i Denis će do kraja septembra dva puta mesečno moći da nastupa na ovom mestu. Da kažemo, na neki svoj muzički da jednostavno plemeni ovaj prostor. Još jednom želim da se zahvalim opštini Zenica na ovakvom, da kažem gestu i nadam se da ćemo da nastavimo saradnju čak i iduće godine i sledećih godina“, izjavio je Nebojša Barta, otac Denisa Barte.

Denis je prije dvije godine registrovao svoje Udruženje „Denis Barta“ i prvi je registorovani ulični svirač u Bosni i Hercegovini. Iako je slijep, Denis je izuzetno talentovan za muziku. U Denisu Barti svi možemo potražiti motivaciju za bolje sutra, da nikad ne odustajemo od onoga što istinski želimo bez obzira na sve prepreke koje se mogu naći na putu. (A. S.)