Najmlađe selekcije Ragbi kluba Čelik nastupile na turniru u Sinju

Najmlađe selekcije Ragbi kluba Čelik nastupile su na turniru koji je organizirao Ragbi klub Sinj. RgK Čelik je nastupio sa selekcijama u uzrastima U6, U8,10 i U12. Pored selekcije domaćina nastupile su ekipe iz Splita, Makarske i Dubrovnika. 

U selekcijama U6 i U8 gdje je bilo takmičenje revijalnog karaktera mogli smo vidjeti kako najmlađi uživaju zabavljajući se sa jajastom loptom.
Selekcija U10  od ukupno  četiri odigrane utakmice ostvarila je tri pobjede i u borbi za prvo mjesto izgubila od našeg starog rivala ekipe splitske Nade što nije uticalo na zadovoljstvo trenera prikazanom igrom naših mladih ragbijaša i njihovim znanjem vještina sa ovalnom loptom.
Selekcija U12 odigrala je utakmice sa ekipama Sinja, Dubrovnika i Nade i u izuzetno dobrom raspoloženju i nastupu ostvarila tri pobjede što je sjajan pokazatelj razvoja naših mladih igrača i njihovih trenera.
Gostovanje u Sinju je postalo već tradicionalno te dobrog druženja i veselja kao i sportskog nadmetanja nije izostalo, te se ovom prilikom zahvaljujemo našim domaćinima i radujemo se ponovnom susretu.