Gradski derbi između Čelika i Čelik juniora bit će odigran u Kaknju

Porazom u Kaknju od istoimenog ligaša u prošlom kolu sa 37:23 rukometaši Čelika ugrozili su prvu poziciju na tabeli i plasman u Premijer ligu.

U narednom 20. kolu očekuje ih još jedna teška utakmica. Domaćini su ekipi Čelik junior. Zbog zauzetosti Arene tokom vikenda, a prema Propozicijama takmičenja, za odigravanje prvenstvenih utakmica radnim danom neophodna je saglasnost gostujuće ekipe u ovom slučaju Škole rukometa Čelik Junior. U saopštenju za javnost  iz uprave starijeg ligaša tvrde da je Škola rukometa Čelik Junior odbila da igra utakmicu u petak, pa su bili prinuđeni organizovati utakmicu van Zenice, odnosno u najbližoj dvorani koja ispunjava uslove i koja je registrovana za utakmice Prve lige, a to je sportska dvorana u Kaknju.

„Tačno je da će se utakmica igrati u Kaknju. U prošlom kolu smo nesretno izgubili. Sami smo krivi. Loše smo radili proteklih 20 dana. Igrači su pomislili da je sve riješeno. Ja sam ih upozoravao da priča nije gotova. Iz ugla trenera mogu reći da ja svaku utakmicu igram ozbiljno. Kod mene ta naredna utakmica ne izaziva ništa posebno. Ja nisam došao ove godine u Zenicu da pobjedim Čelik junior, nego sam došao da probam uvesti Čelik u Premijer ligu. Nažalost to smo doveli u pitanje. Protiv Čelik juniora kao protiv svake ekipe igrat ćemo ozbiljno. Trudićemo se da izvučemo sve najbolje, da se pregrupišemo i da pokušamo da pobjedimo i da ostanemo u igri za Premijer ligu“, umjereni je optimista trener Čelik Ljubomir Filipović.

U Čelik junior uvijek imaju dodatni motiv kada su u pitanju susreti sa Čelikom. Ni ovog puta ne odustaju od želje za pobjedom.

„Što se tiče same utakmice ekipa Čelik juniora vidi svoju šansu, protiv jake i kvalitetne ekipe Čelika. Naša mlada ekipa vidi svoju priliku i šansu i sigurno ćemo je iskoristiti ukoliko nam se ukaže. Dobro smo skenirali naše komšije i odradili pripremu pred taj susret. Mislim da će ipak ova naša mladost i veća želja donijeti rezultatsku prednost i da ćemo mi na kraju slaviti“, optimista je trener Čelik juniora, Vladimir Zeljko.

Tako će se „gradski rukometni derbi“ Čelik-Čelik junior igrati u Kaknju u subotu 9. aprila od 16 sati. Ova informacija sama po sebi je dovoljna da potvrdi kakvo je stanje u zeničkom rukometu i da su odnosi između dva ligaša veoma loši. Po svemu sudeći ljubitelji rukometa u Zenici će još izvjesno vrijeme pričekati na utakmice Premijer lige. Ne svojom krivicom.(M.P.)