Koronavirus u Bosni i Hercegovini: Preminule četiri osobe, 123 nova slučaja zaraze

FOTO: Dnevni list

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 123 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čega 99 u Federaciji Bosne i Hercegovine, 21 u Republici Srpskoj, te tri u Brčko distriktu. Prijavljena su četiri smrtna slučaja, po dva u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

U Federaciji BiH 99 pozitivnih, dva smrtna slučaja

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su ukupno 704 uzorka, od čega je 99 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

Do sada su testirana ukupno 1.231.743 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 248.754 osobe.

U protekla 24h u Federaciji BiH prijavljena su 2 smrtna ishoda i to u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8.828.

U Republici Srpskoj 21 novi slučaj virusa korona, dvije osobe preminule

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 198 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 21 osobe.

Radi se o 13 muškaraca i devet žena, od kojih su dvije mlađe, 11 srednje i devet starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Banjaluke, po dvije iz Bijeljine, Doboja i Šamca i po jedna iz Bratunca, Vukosavlja, Dervente, Modriče i Prijedora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o dva muškarca, starije životne dobi, iz Banjaluke i Doboja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 111.662 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 6.333 osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj testirane su ukupno 418.223 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih je 44, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske osam, a u ostalim bolnicama 36. Na respiratoru su četiri osobe, tri u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, jedna u ostalim bolnicama.

bhrt.ba