Završena skijaška sezona, SK “Zenica 2010” postigao odlične rezultate

FOTO: Zenicainfo.ba

Otvorenim prvenstvom Ski klub Jahorina zvanično je završena ovogodišnja skijaška sezona u BiH. Ski klub “Zenica 2010” u generalnom plasmanu sa svojim mladim takmičarima postigao je odlične rezultate.

Članovi našeg skijaškog kluba, ukupno su boravili 48 dana na skijaškim stazama. U ovim uslovima 48 dana na snijegu je veliki uspjeh. Bilo je 26 treninga i 22 takmičenja na državnom nivou. U ovoj skijaškoj sezoni klub je predstavljalo 15 takmičara i takmičarki. Za iduću seoznu planiramo povećati broj naše djece između 25 i 30 koji će se takmičiti. Takođe za narednu sezonu planiramo da održimo jednu našu državnu trku. Nažalost u našem kantonu ne postoji ni jedna staza koja zadovoljava tehničke uslove. Pokušaćemo da obezbijedimo sredstva kako bi utrku organizovali na Vlašiću ili Kupresu. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati i više razumijevanja od svih nivoa vlasti i da će nam pomoći. Do sada smo sve radili uz  pomoć nekoliko sponzora i roditelja što je nedovoljno. Takođe uspostavili smo dobru saradnju sa profesorom Igorom Božićem i klubovima iz Banjaluke, tako da očekujemo i napredak u organziacionom i tehničkom smislu“, naglasio je na današnjoj press konferenciji dr. Harun Hodžić, potpredsjednik SK “Zenica 2010”.

Iako je prvi put nastupila u kategoriji U14 slalom i veleslalom, Dajra Duraković, osvojila je prvo mjesto u generalanom plasmanu sa ubjedljivih 905 bodova.

Ova sezona je bila fantastična i sa glečerima i sa svim trkama. Drago mi je što sam napravila jako dobre rezultate pogotovo što sam osvojila najviše bodova u istoriji kluba“, izjavila je Dajra Duraković.

Postigli smo najbolji rezultat kluba od postojanja. Dajra je državni prvak u obje discipline slalom i veleslalom. Krenuli smo sa sezonom u junu na glečerima u Austriji i Italiji. Na 38 startova u našoj zemlji i inostranstvu ima 19 prvih mjesta, drugo mjesto 6 puta, treće mjesto 4 puta i ostalo su bila druga mjesta. Dajra je apsolutni prvak BiH sa ukupno 905 bodova“, zadovoljan je Dajrin trener i koordinator trenera Mario Mileusnić.

Ove sezone Alen Bičakčić je nastupao u juniorskoj konkurenciji u sklopu reprezentacije BiH i učestvovao je samo na FIS utrkama u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Povreda ga je spriječila da postigne još bolje rezultate. (M. P.)