Počinje borba za društvo najboljih: Neimari u nedjelju protiv Konjica

Polufinalni susreti play offa doigravanja Prve futsal lige Federacije BIH igraju se ovog vikenda. Sastaju se „Buba Mara“ Cazin – „Futsal team“ Tešanj i Neimari-Konjic.

U polufinalnom odmjeravanju snaga zenički Neimari ugostiće prvoplasiranu ekipu Konjica iz grupe 3. Ekipa trenera Mirka Čampare sa velikim ambicijama ulazi u doigravanje i sa željom da izbore plasman u društvo najboljih. Ligaški dio okončali su sa učinkom od 11 pobjeda i samo jednim porazom. Bili su ubjedljivo prvi u grupi 1 sa 33 poena. Šest više od drugoplasiranog Željezničara.

„Ovo je naša treća sezona gdje se borimo sa svim i svačim. Uložili smo puno truda i znoja i svega ostalog kao i finansija. Jedostavno mislim da smo sazreli da ove godine izborimo ulazak u Premijer ligu. Mukotrpan je rad iz nas, složili smo ekipu, zadržali smo okosnicu tima i doveli pojačanja koja su se ispostavila kao pravi potez. Konkurencija je veoma jaka. U futsal se mnogo ulaže. Došli smo do „izvora“, treba još da se napijemo vode i da uđemo u Premijer ligu a to Zenica definitivno zaslužuje“, optimista je Enes Kovačević, predsjednik MNK Neimari.

U drugom dijelu lige Neimari su se pojačali sa dvojicom iskusnih igrača. U klub su stigli Mahir Karić i Anel Dedić.

„Zadovoljan sam svojim i igrama naše ekipe u ligaškom dijelu sezone. Karić i ja smo stigli u polusezoni da pomognemo timu i da učvrstimo igru. Mislim da su Neimari skup dobrih momaka koji zaslužuju da igraju Premijer ligu. Mislim da smo opravdano izborili doigravanje za Premijer ligu. Publika je naš šesti igrač i pozivam ih da dođu i da nas bodre protiv Konjica“, izjavio je prvotimac Anel Dedić.

Prema najavama Neimari će biti kompletni u nedjeljnom meču. Neimari su riješeni da ove godine izbore plasman u Premijer ligu i da Zenica konačno dobije klub kakav zaslužuje.

Play-off se igra po dvostrukom kup sistemu a pobjednici polufinalnih utakmica  ostvarit će plasman u finale play offa. Druga polufinalna utakmica igra se 26. i 27. marta. Susret Neimari – Konjic igra se u nedjelju 20. marta u Areni „Husejin Smajlović“ Zenica sa početkom u 15:30 sati. (M.P.)