Mjuzikl “Hanka” održat će se 20. marta u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

FOTO: Omladinski hor Zenica/Facebook

Proteklih dana najavljivan performans Omladinskog hora „Hanka“ planiran dan uoči Dana grada Zenice 19. marta prolongiran je za dan poslije, 20. marta u 20:00 sati u Bosanskom narodnom pozorištu. Iz Omladinskog hora pozivaju publiku na razumijevanje i napominju da je pomjeranje termina njihovog koncerta odraz odnosa nadležnih prema kulturi.

Proteklih dana i u našem mediju najavljivano je izvođenje mjuzikla „Hanka“ prema djelu Isaka Samokovlije u izvedbi Omladinskog hora Zenica, te je za prvi termin 19. marta u 20 sati prodato više od polovine slobodnih ulaznica. Ovaj jedinstveni performans ipak će biti održan dan poslije na Dan grada Zenice 20. mart.

„Hanka“ ipak 20-og, silom prilika, nije to naša volja. Ja se izvinjavam publici koje je kupila ulaznice i rezervirala ih, preporučujem im da ih ne vraćaju imaće šta pogledati, jest nezgodno što je nedjelja, ali ovaj mjuzikl je stvarno dar Omladinskog hora svome gradu za rođendan. Ja im se zahvaljujem na razumijevanju, mi imamo svoju publiku koja nas nikada ne razočara, samo ih molim da sada podrže djecu Omladinskog hora koja često mora da se bori s nepravdom“, kazao je Milenko Karović, rukovodilac Omladinskog hora Zenica.

Omladinski hor opstaće bez obzira na neadekvatan odnos nadležnih, kao što je opstajao proteklih 30 godina. Mnogo plesa, pjesme, igre i glume vidjeće publika na pozornici na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u nedjelju u 20:00 sati. S performansom „Hanka“ gostovaće hor ovog ljeta u Turskoj i u Švicarskoj, a za nedjeljno izdanje preostalo je još slobodnih ulaznica. (A. H.)