Srednja muzička škola Zenica: Održan seminar na temu “Problematika klavirske pedagogije u regionu”

FOTO: Zenicainfo.ba

U Srednjoj muzičkoj školi danas je održan seminar na temu izazovi i problematika klavirske pedagogije u našoj zemlji i regionu. Ovaj seminar je priprema učesnika za predstojeće 24. po redu Federalno takmičenje učenika muzičkih škola na nivou Federacije koje će se održati u Zenici.

Na seminaru su učestovali profesori, nastavnici i učenici koji pohađaju klavir. Predavačica na seminaru bila je magistrica klavira Slađana Dedić.

Ovdje sam od strane svojih kolega i kolegica pozvana da, što mi je velika naravno čast da održim jedan seminar na temu izazovi, odnosno problematika klavirske pedagogije u našoj zemlji i regionu. To je glavna tema seminara, nakon toga će biti održan masterclass, to jeste časovi sa učenicima“, kazala je u razgovoru za portal Zenicainfo.ba Slađana Dedić, magistrica klavira.

Slađana Dedić

Zenica će biti domaćin predstojećeg 24. po redu Federalnog takmičenja učenika muzičkih škola na nivou Federacije, koje će se održati od 27. do 30. aprila.

Davne 2003. Zenica je bila prvi i zadnji put domaćin nakon dvije nepune decenije. Na ovom Federalnom takmičenju učestvuju učenici svih federalnih osnovnih muzičkih škola, srednjih muzičkih škola i Akademije u Sarajevu“, izjavio je Alija Bičakčić, direktor Osnovne muzičke škole u Zenici.

Alija Bičakčić

Na Federalnom takmičenju učestovat će oko 400 učenika kao i veliki broj profesora i nastavnika.

Izuzetna nam je čast, mi smo uzeli to domaćinstvo, odlukom na savjetu Federalnog udruženja muzičkih pedagoga i nadamo se da ćemo doprinijeti velikom kako razvoju tako i promociji kulture našeg stvaralaštva u sklopu kojeg naša škola radi, kako grada, tako kantona i države“, naveo je direktor Osnovne muzičke škole. (A. S.)