Sportsko-rekreativni klub Bosna organizuje Eko rafting regatu

FOTO: Zenicainfo.ba

Sportsko-rekreativni klub Bosna četrnaesti put za redom organizuje Eko rafting regatu koja će se održati na rijeci Bosni.

Regata se će održati 21. marta povodom prvog dana proljeća, Svjetskog dana voda i tradicionalne zeničke Čimburijade.

I ove godine, Sportsko-rekreativni klub Bosna će pozvati sve rafting klubove u Bosni i Hercegovini i regionu, organizovane grupe, pojedince koji mogu učestovati na Eko rafting regati da se uključe i da na taj način svečano obilježimo prvi dan proljeća“, kazao je za portal Zenicainfo.ba Ekrem Tuka, predsjednik Sportsko-rekreativnog kluba Bosna.

Ekrem Tuka

Okupljanje svih učesnika će biti na Kamberovića polju sa početkom u 10 sati.

Taj dan je okupljanje na Kamberovića polju, ovdje preko puta gimnazije i do 10 sati je okupljanje učesnika. Zatim u 11 sati idemo autobusom uzvodno do Drivuše, iz Drivuše krećemo u 12 sati, tako da oko 1 sat dolazimo na Kamberoviće gdje ćemo nastaviti druženje uz tradicionalni čimbur i druženje svih učesnika na Eko rafting regati“, izjavio je predsjednik SRK Bosna.

Pandemija koronavirusa itekako je uticala na sve segmetne života. Iz kluba Bosna poručuju da u protekle dvije godine nisu učestovovali na takmičenjima. Ove godine su drugačiji planovi.

Mi u ovoj sezoni praktično otvaramo na ovaj način  i rafting sezonu. Za isti taj vikend, ustvari u ponedjeljak je rafting regata, u subotu i nedjelju naša ekipa sportska učestvuje na Eurokupu u Hrvatskoj, u Slunju na takmičenju. Zatim pripremamo mladu sportsku ekipu za učešće na Svjetskom prvenstvu koje se održava u raftingu u Banja Luci, u maju mjesecu“, ističe Ekrem Tuka.

Eko rafting regata već je postala prepoznatljiva zenička proljetna tradicija zajedno sa Čimburijadom. Iz sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ pozivaju sve zainteresovane učesnike da učestvuju na rafting regati a mogu se prijaviti 21. marta, odnosno na dan regate do 10 sati. (A. S.)