Skočio promet u trgovinama

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru, posmatran u tekućim cijenama, povećan je za 4,1 odsto u odnosu na decembar prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 2,6 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, a hranom, pićem i duvanskim proizvodima 0,4 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru je veći za 3,8 odsto nego u decembru lani.

U trgovini neprehrabenim proizvodima ostvaren je rast prometa od 2,9 odsto, a u trgovini prehrambenim proizvodima 0,3 odsto, javlja Srna.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u januaru je ostvario rast od 22,5 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

U januaru je promet prehrambenim proizvodima ostvario rast od 12,3 odsto u odnosu na isti mjesec lani, a neprehrambenim proizvodima 17,2 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u prvom mjesecu ostvario je rast od 17,8 odsto u odnosu na januar prošle godine. Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od šest odsto, a neprehrambenim proizvodima rast od 20,8 odsto.

biznisinfo.ba