Velika očekivanja od predstojeće turističke sezone

Pandemija koronavirusa negativno je uticala na brojne industrije. Jedan od najpogođenijih sektora je svakako turizam, jer su zbog epidemioloških mjera ograničena putovanja, dok su neke zemlje uvele i potpuno zaključavanje svojih granica s ciljem obuzdavanja širenja opasnog virusa.

“Očekivanja od ove sezone su velika a već sada su u pripremi bogate ponude iz naše ali i drugih zemalja. Agencije su te koje pružaju jednu sigurnost, iskustvo je na našoj strani, imamo bolje cijene hotelijera i prevoznika tako da spremno dočekujemo ovu sezonu”, kazao je Goran Juričević, turistički radnik iz Zenice.

Prema procjenama turističkih radnika bh. građani vole putovati a najbolji pokazatelj za to, kako tvrde, jesu brojne agencije u našoj zemlji koje uspješno rade već godinama. “Zbog pandemije ljudi su se prilagođavali novonastaloj situaciji, morali su mijenjati navike putovanja pa smo imali aktuelan domaći turizam, na kojem ćemo i ubuduće raditi. Sve više zemalja u Evropi ukida mjere tako da i interes bh. građana raste. Najviše su zainteresovani za Tursku, Albaniju, Hrvatsku ali nisu zaboravljene ni ostale evropske destinacije. Mi spremno dočekujemo ovu sezonu, ponuda je raznovrsna i prilagođena svakom džepu ali i ukusu”, dodaje Goran Juričević, turistički radnik iz Zenice. (B.D.)