Rukometaši Čelika na startu drugog dijela sezone gostuju u Jajcu

Drugi dio sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH, grupa Sjever, ekipa Čelika otvoriće susretom u Jajcu gdje će odmjeriti snage sa istoimenom ekipom.

Čelik starta sa liderske pozicije i sa ambicijama da izbori plasman u Premijer ligi. Ekipa trenera Ljubomira Filipovića pod velikim je pritiskom jer gostovanje u Jajcu  i ishod utakmice mogu odrediti dalji tok prvenstva. Čelik ima učinak od 10 pobjeda i 1 poraz i 21 poen i nema prava na grešku.

„Očekuje nas jedna teška utakmica. U odnosu na nas ja mislim da je Jajce manje opterećeno rezultatom. Mi smo ipak  u odnosu na prvi  dio sezone, dosta da tako kažem uložili u ekipu i povećali roster igrača. Prvi dio polusezone smo krenuli sa šest-sedam igrača na treningu  da nas nije bilo nigdje i da smo se snalazili. Sada smo napravili ozbiljnu ekipu. Ne mogui obećati. Ja to nikada nisam volio raditi. Imamo dobru ekipu, da li ćemo uspjeti na početku ne znam. Ova ekipa ima neku budućnost i mislim da bi u tom smjeru trebalo nastaviti raditi“, izjavio je trener Čelika  Ljubomir Filipović.

Trener Ljubomir Filipović ima problema oko sastava tima. Zbog povreda ne može računati na 4  igrača: Amara Kobilicu, Farisa Rujanca, Ajdina Velića i Amira Došića, dok je mladi Velid Čelenka već nekoliko dana bolestan i ne trenira.

„U subotu igramo utakmicu koja će presuditi ulazak u Premijer ligu. Mislim da smo u ovom trenutku dosta bolja ekipa od ekipe Jajca. Ulazak u Pemijer ligu uopšte ne smije doći u pitanje. Raspoloženje u ekipi je jako dobro. Nadamo se da ćemo ostvariti  pobjedu i riješiti pitanje ulaska u društvo najboljih“, izjavio je najbolji strijelac u ekipi Čelika, Ante Dragičević.

Derbi susret 14. kola Prve rukometne lige  Jajce-Čelik igra se u subotu 26. februara od 18 sati. (M.P.)