U BiH narednih dana promjenjivo vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme, a prijepodne lokalno u Hercegovini može padati slaba kiša, prenosi Anadolu Agency (AA).

U drugom dijelu dana kiša se očekuje u nizinama, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima i tokom noći na utorak i u nizinama može padati susnježica ili snijeg, osim na jugu zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Povremeno može biti i jakih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u utorak se u Bosni očekuje djelimično vedro, u Hercegovini sredinom dana razvedravanje. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima slaba susnježica ili snijeg, na jugu kiša. Tokom dana rijetko u Bosni može pasti slaba kratkotrajna kiša. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno sa jakim udarima vjetra. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu do osam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu do 12 stepeni.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Bosni može padati kratkotrajna kiša prije podne i sredinom dana. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno može biti i jakih udara vjetra. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U četvrtak se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje do pet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 13 stepeni.