Zenica: Karate klub REI organizovao 7. seminar za karate i borilačke vještine

Sedmi seminar za karate i borilačke vještine KK REI održan je  juče u Zenici. Osim domaćina učestvovali su gosti iz Modriče, Mostara, Doboja, Kaknja i Breze.

Na seminaru je bilo 120 učesnika. Treninge su vodili dugogodišnji uspješni karate i jiu-jitsu majstori. Na seminaru je održano i polaganje za  sudijsku D licencu koju su  položili: Ajša Odobašić, Ibel i Bilal Omerdić i Ilma Mahmić.

„Preporučila bih svima da se družite sa nama jer imamo i uspješne trenere i takmičare. Na ovom seminaru možemo naučiti mnogo toga od kate do borbe“, izjavila je Ilma Mahmić, članica KK Rei iz Zenice. Karate klub Rei od juče bogatiji je za još jednog majstora karate do crni pojas 2.dan, koji je dobio najviše ocjene od komisije u sastavu Dragan Spasojević 7. dan, Sanel Kladušak 5.dan, te predsjednik komisije Sabir Silajdžić 7.dan.

„Mi se trudimo i okupljamo mlade takmičare. Imamo jaku takmičarsku ekipu koja pravi odlične rezultate. Jedino bi apelovao da nam grad Zenica i ljudi dobre volje koji mogu pomognu. Vjerujte nije lako organizovati stvari poput seminara. Mi se isključivo finansiramo od svojih članarina“, izjavio je za Zenicainfo.ba Denis Brdarević, trener KK Rei.

Na kraju jednodnevnog seminara organizator je uručio zahvalnice prijateljima i sponzorima koji su u proteklom periodu pomogli rad Karate kluba Rei. (M.P.)