Provjerili smo: Hoće li poskupiti cijene usluga javnog prevoza u Zenici?

Uprkos stalnim poskupljenjima goriva u Zenici cijene usluga prevoza putnika zasada se neće mijenjati, potvrdili su nam zenički prevoznici, ali i taksisti, okupljeni u svom zeničkom Udruženju.

„Cijene naših usluga prevoza putnika na općinskim linijama, pa i Zenici, neće još uvijek biti promijenjene, jer odluku o tome donosi Gradsko vijeće“, potvrdio nam je Eldin Čivić, direktor preduzeća Prevoz putnika Zavidovići.

„Usljed nepovoljne ekonomske situacije, koja je umnogome pogodila naš sektor, prinuđeni smo da trpimo velike gubitke, ali iako su cijene svih resursa znatno poskupile, mi u ovom trenutku držimo na snazi iste cijene“, kaže Ajla Babić Jašarević, iz Službe marketinga preduzeća Babić Bisstoursu, napominjući da definitivno o poskupljenju svojih usluga razmišljaju, ali bilo koja odluka da se donese biće utvrđena na osnovu dogovora sa Gradom Zenica.

„Cijene nafte i naftnih derivata konstantno rastu, međutim mi u ovom momentu nećemo poskipiti cijene taksi prevoza i to iz više razloga, među kojima prednjači  slaba platežna moć u našem gradu“, pojašnjava Fikret Halač, član UO Udruženja taksista Zenice. (V.J.)