Održan zajednički sastanak klubova Druge lige FBiH – grupa Centar

Na inicijativu nogometnog kluba “Čelik” sinoć je u prostorijama stadiona Bilino polje održan zajednički sastanak klubova Druge lige FBiH – grupa “Centar”. Poziv za zajednički sastanak svih klubova uslijedio nakon što je zenički ligaš kažnjen zbog prekida prvenstvene utakmice između “Čelika” i visočke “Bosne”. Bio je ovo prvi u nizu sastanaka koji je održan na inicijativu “Čelika” zbog nejednakog tretmana klubova i nepravilnosti koje prate takmičenje u Drugoj ligi Centar. Zajedničkom sastanku se odazvalo samo šest predstavnika drugoligaša.

Saznali smo da mnogi klubovi nezadovoljni suđenjem, zatim nezadovoljni odnosno službenih lica prema klubovima. Nezahvalnom odnosu Saveza prema klubovima pogotovo u vrijeme pandemije, kada su mnogi klubovi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, a troškovi klubova prema savezima stalno rastu. Nadamo se da ćemo napraviti kritičnu masu klubova i da ćemo zajedno izaći sa stavovima u javnosti to jest prema savezima kako kantonalnom tako i federalnom”, izjavio je za Zenicainfo.ba Emir Čerim, direktor NK “Čelik”.

Emir Čerim

U saopćenju za javnost nogometnog kluba “Čelik” kojim su se oglasili nakon sinoćnjeg sastanka između ostalog kažu da je krajnje vrijeme da klubovi prestanu biti taoci sudijskih organizacija i šablonskih disciplinskih postupaka.

Iako su dobili poziv, niko od predstavnika Nogometnog saveza ZDK i lica koje rukovode ovim takmičenjem (a to su: Komesar za takmičenje, Komesar za suđenje i Disciplinski sudija) nije prisustvovao sastanku. Ujedno su  pozvali  i ostale  klubove koji se nisu odazvali da ne budu samo pasivni učesnici takmičenja, nego da se uključe u zajedničku borbu za boljitak bh. nogometa.

Mi možda jesmo novi u svemu ovome, ali sam siguran i uvjeren da ćemo donijeti neke nove struje, novu energiju pogotovo u niže rangove takmičenja. Generalni zaključak sinoćnjeg sastanka jeste da će nogometni klub “Čelik” napraviti listu zahtjeva koji će se poslati na potpis svim klubovima i na kraju proslijediti na kantonalni i federalni nivo saveza”, poručio je Emir Čerim, direktor NK “Čelik”. (M. P.)