Stigla je potvrda: SAD – BiH u direktnom TV prijenosu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 18. decembra u okviru prijateljskog susreta gostuje Sjedinjenim Američkim Državama, a susret će direktno prenositi Nova BH.

Selektor Ivajlo Petev za ovaj meč pozvao je 18 igrača iz Premijer lige BiH i jednog iz prvenstva Slovenije.

Golmani: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac)

Odbrana: Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla City)

Vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Almedin Ziljkić (Olimpija)

Napad: Jovo Lukić (Borac), Sulejman Krpić (Tuzla City).

Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani“, istakao je Petev i nastavio:

Već sam puno puta rekao da u Premijer ligi ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH.

Selektor je ukratko predstavio plan priprema:

Okupljanje smo zakazali u Trening centru Zenici u petak, 10. decembra. Imamo vremena da odradimo tri treninga što će nam sigurno pomoći da se bolje upoznamo sa igračima.

Utakmica se igra 18. decembra u Los Angelesu.

reprezentacija.ba