“Energetski dani 2021.”: ZEDA realizovala program za najmlađe “I ja čuvam planetu”

„I ja čuvam Planetu!“ naziv je ovogodišnje manifestacije Energetski dani 2021. , održane večeras u Zenici, a u organizaciji Zeničke razvojne agencije ZEDA i Grada Zenice.

Bio je to šaroliki edukativno zabavni program, koji je kroz igru i zabavu djeci, ali i ostalim prisutnim pružio nova znanja iz oblasti energetske efikasnosti.

„Pozitivne navike treba usvajati i njegovati od djetinjstva, a kroz bogat program mališani su učili i zabavljali se istovremeno, usvajajući saznanja o tome šta oni mogu činiti da bi doprinijeli očuvanju energije“, kaže Ajna Dedić, portparolka Agencije ZEDA, napominjući da su za najuspješnije učesnike pripremljene izanimljive nagrade.

Zanimljive maskote pomagale su učesnicima da nauče kako štedjeti energiju, klovn je pravio balone, a organizovane su i brojne zabavne igre, kao što je „tetoviranje“, kolo znanja, kreativne radionice, takmičenje u vožnji biciklom virtuelnom stazom, ali i predstava na temu energetske efikasnosti.

Sve ovo pružilo je mališanima dosta radosti i smijeha, ali i puno važnih podataka o načinima štednje energije, koji će im itekako biti korisni u životu.(V.J.)