DVD Zenica: Održan 4. Međunarodni memorijalni turnir prijateljstva vatrogasaca

Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica u svojim planskim aktivnostima za 2021. godinu, kao i svake godine obilježava “Oktobar, mjesec zaštite od požara“ sa nizom manifestacija kulturnog i sportskog karaktera, vatrogasnih vježbi, predavanja na temu vatrogastva edukativnog karaktera, međunarodne saradnje vatrogasaca i dr.

Sve aktivnosti su usmjerene na širenje protiv-požarne kulture, svijesti i protiv-požarne zaštite u gradu Zenici i šire. Cilj održavanja ove vatrogasne manifestacije je zbližavanje, druženje, širenje međunarodne saradnje i pomoći među vatrogascima Evrope. Jedna od naših aktivnosti je i današnji tradicionalni 4. Međunarodni memorijalni turnir prijateljstva vatrogasaca u malom nogometu posvećen našim kolegama Muniru Pojskiću i Sanelu Vraniću“, kazao nam je sekretar DVD-a Zenica Adnan Čukle.

Adnan Čukle

Na današnjem turniru je učestvovalo 11 ekipa iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Svake godine smo ovdje na turniru, ovo je četvrta godina, ali smo dolazili i prije dok su bili živi i gospodin Munir Pojskić i Sanel Vranić. Ovdje se uvijek osjećamo kao da smo kod kuće, jer smo bratsko društvo, a vjerujem da i oni se tako osjećaju kada dođu kod nas u Hrvatsku”, rekao je za naš portal Josip Molnar zapovjednik DVD-a „BELI MANASTIR“ Hrvatska.

Josip Molnar

Turnir je održan u Gradskoj areni “Husejin Smajlović“ Zenica. (E. S.)