Košarkaši Čelika večeras igraju susret prvog kola protiv Mladosti

FOTO: OKK "Čelik"

Na zvaničnoj facebook stranici Omladinskog košarkaškog kluba Čelik objavljen je raspored prvog dijela košarkaške sezone 2021/22 godina.

Prvi susret u društvu najboljih izabranici trenera Josipa Pandže odigrali su proteklog vikenda u Sarajevu kada su poraženi od Sparsa sa 77:61. Bila je ovo utakmica 2. kola. Večeras od 19 sati u Mrkonjić Gradu igraju zaostalu utakmicu iz prvog kola protiv Mladosti. Već narednog vikenda 30. oktobra na programu su susreti 3. kola. Čelik je gost kod Borca u Banjaluci. U četvrtom kolu zenički ligaš biće slobodan.

Prvi susret pred domaćom publikom crno-crveni igraju 13. novembra u 5. kolu kada će ugostiti sastav Bosne Royal. U nastavku lige u 6. kolu slijedi teško gostovanje kod Širokog Brijega, nakon toga u 7. kolu 4. decembra Čelik će ugostiti ekipu Leotara. U osmom kolu zenički košarkaši putuju u Bratunac, a nakon toga kolo kasnije igraju na domaćem parketu protiv Zrinjskog. Deseto kolo na programu je 25. decembra u kojem Čelik gostuje kod Radnika. U novu kalendarsku godinu ekipa trenera Josipa Pandže ulazi utakmicom 11. kola protiv Proma iz Donjeg Vakufa u Areni Zenica. U 12. kolu slijedi gostovanje u Tuzli protiv Slobode, a prvi dio sezone Čelik će završiti 15. januara susretom protiv Posušja.(M.P.)